Fani lekkiej i zdrowej kuchni słyszeli już zapewne, że kotlety schabowe z piekarnika mogą być równie smaczne, co te smażone. Ci, którzy nie są przekonani i schabowe z piekarnika uważają za ryzykowny eksperyment, powinni spróbować soczystych roladek pieczonych. Przepis poniżej.
Roladki schabowe z piekarnika - co do środka?
Tajemnica udanej rolady to aromatyczny środek. Co wybrać na nadzienie do rolady? Schab lubi się z warzywami takimi jak papryka, pieczarki, cebula. Kotlety schabowe z piekarnika z całą pewnością nie są nudnym daniem. To tradycyjne danie z ciekawym twistem smaków. Czy schabowe z piekarnika mogą być smaczne i soczyste? Jak przygotować mięso, które wprost rozpływa się w ustach? O szczegółach piszemy poniżej.
Schabowe pieczone - składniki na roladę
Kluczem do sukcesu jak zwykle są świeże produkty. Poniżej prezentujemy pełną listę składników na rolady schabowe pieczone.
Roladki schabowe z piekarnika krok po kroku
Jak przygotować roladki z piekarnika? Czy jest to trudne? Zdecydowanie nie, ale roladki w tym wydaniu wymagają odpowiedniego przygotowania.
Roladki z piekarnika - lista dodatków
Co dodać do roladek? Idealne będą pieczone ziemniaki lub frytki. Do roladek schabowych sprawdzi się też chrzan lub ostry sos. Roladki można zabrać też do pracy w formie lunchu z dodatkiem pieczywa. Wieczorem do kolacji roladki schabowe idealnie komponują się ze szklanką dobrego piwa lub kieliszkiem czerwonego wina. To wyjątkowe danie pasuje przede wszystkim na rodzinny obiad, który powinien być tradycyjny, ale też lekkostrawny.
Zobacz też: Nie tylko kotlet, czyli schab na 7 sposobów