Mango lassi - przepis na słodki koktajl prosto z Indii. Wystarczą 4 składniki, a smak jest obłędny

Mango lassi to popularny koktajl zrobiony jedynie z mleka, owocu mango, jogurtu oraz odrobiny cukru. Jego wykonanie jest banalne, a delikatny smak łagodnie pieści nasze kubki smakowe. Jak zrobić ten znany indyjski napój?

Więcej przepisów na smaczne koktajle znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl

Mango lassi to smaczny owocowy koktajl, który bez problemu zrobisz samodzielnie i nie zajmie ci to więcej niż 5 minut. Potrzebujesz tylko 4 składników, by cieszyć się delikatnym smakiem tego napoju. Zapraszamy do najprostszego przepisu na najpyszniejszy owocowy koktajl - mango lassi.

Mango lassi - przepis:

Składniki:

  • 2 duże owoce mango
  • 1,5 szklanki jogurtu naturalnego
  • 0,5 szklanki mleka lub napoju roślinnego
  • 1 łyżka cukru lub miodu

Mango lassi -  sposób przygotowania:

  1. Przygotowanie tego prostego napoju zacznij od obrania mango. Usuń znajdujące się w środku pestki, a pokrojony miąższ wrzuć do blendera.
  2. Do pokrojonego mango wlej jogurt, mleko i dodaj cukier. Całość zmiksuj na jednolity mus. Najlepiej smakuje na zimno.
Zobacz wideo

Jak widzisz przygotowanie mango lassi to tylko chwila, a smak z pewnością miło cię zaskoczy. Zrób ten napój dla swoich bliskich i ciesz się zdrowym i smacznym koktajlem. Smacznego!

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.