Więcej sprawdzonych przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl.
Sercem błyskawicznych pączków jest serek homogenizowany. Dzięki niemu, staną się mięciutkie, a środek dosłownie będzie rozpływał się w ustach. Co ważne, mini pączki z tego przepisu nie odstają smakiem od swojej klasycznej wersji. Jeśli macie ochotę - możecie nadziać je ulubionym dżemem lub czekoladą.
1. Do dużej miski przesiej mąkę. Dodaj cukier waniliowy, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wymieszaj,
2. Zrób wgłębienie w mące. Dodaj jajka, serki homogenizowane i wódkę. Wymieszaj dokładnie. Masa będzie dość kleista,
3. W szerokim garnku lub głębszej patelni rozgrzej olej. Tłuszcz powinien mieć około 180 st. C.,
4. Ręce wysmaruj olejem. Nabieraj porcje wielkości orzecha włoskiego. Uformowane kulki wrzucaj na tłuszcz. Mini pączki będą się same obracać,
5. Pączki smaż obustronnie około 5 minut. Wykładaj na talerz wyłożony papierem, aby je odsączyć,
6. Gotowe mini pączki posyp cukrem pudrem.