Szybki przepis na babeczki jakich jeszcze nie jadłeś. Dzięki temu składnikowi będą pyszne i wilgotne

Chcesz zaskoczyć swoją rodzinę lub znajomych wyjątkowymi babeczkami, jakich jeszcze nie jedli? Ten szybki przepis na babeczki z dodatkiem jabłka i cynamonu ich zachwyci! Jest niezwykle prosty i tani.

Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl

Babeczki prawidłowo powinniśmy nazywać muffinami. Jednak ta potoczna nazwa bardzo przyjęła się w naszym kraju. Mogą one przybierać różne smaki, jednak najczęściej przyrządzamy je na słodko. Uwielbiają je zarówno dzieci jak i dorośli dlatego często są przyrządzane w naszych domach. Dziś przedstawimy przepis z zastosowaniem wyjątkowego polskiego składnika, dzięki któremu będą wilgotne i pyszne!

Ten przepis na biszkopt z 5 jaj jest bardzo prosty. Wyrośnie jak szalony każdemu!Ten przepis na biszkopt z 5 jaj jest bardzo prosty

Zobacz wideo Piegowate muffinki - ulubiony przepis Pippi Pończoszanki

Szybki przepis, na babeczki jakich jeszcze nie jadłeś

Jeżeli chcesz przyrządzie wyjątkowy deser, którym zaskoczysz swoją rodzinę lub znajomych upiecz babeczki z jabłkiem i cynamonem! Przeważnie przyrządzane są one z czekoladą i różnymi słodkimi nadzieniami dlatego nasza opcja może wiele osób zaskoczyć. Nie ma bardziej Polskiego owocu niż jabłko, przeważnie zawsze znajdziemy je w naszych domach więc dlaczego nie wykorzystać ich do przygotowania babeczek? Poniżej przedstawiamy jakie składniki będą nam potrzebne i jak je wykonać.

Babeczki z jabłkiem i cynamonem. Jakich składników potrzebujemy?

Oto wszystkie potrzebne składniki do przygotowania tych pysznych babeczek:

  • mąka 150 gramów
  • mleko 120 mililitrów
  • jajko 1 sztuka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • cynamon 1 łyżeczka
  • cukier 0,5 szklanki
  • jabłko 2 sztuki
  • masło 120 gramów
  • czekolada mleczna 50 gramów (do dekoracji) 

Pączki serowe, oponkiTłusty czwartek 2022. Ten przepis na oponki serowe to hit!

Sposób na przygotowanie babeczek z jabłkiem i cynamonem

Na początku przesiej mąkę do miski, dodaj cukier, proszek do pieczenia i cynamon. Następnie do drugiej miski wbij jajko, dodaj mleko i roztopione w rondlu i schłodzone masło, wymieszaj. Wlej do suchych składników i ponownie dobrze wymieszaj ze sobą. Teraz pokrój w kostkę jabłka i dodaj do ciasta, wymieszaj. Papierowe papiloty włóż do formy na babeczki i wlej ciasto (do ¾ wysokości). Piecz w piekarniku w temperaturze 200 st. C przez 30 minut. Na upieczone, jeszcze ciepłe babeczki, zetrzyj na tarce kawałki mlecznej czekolady.

Więcej o: