Więcej porad kulinarnych znajdziesz na naszej stronie głównej
Macie w planach pierogi na obiad? Niezależnie, czy odmrażacie domowe, czy chcecie po prostu odgrzać na szybko te kupione w sklepie, spróbujcie je podać w innej odsłonie. Bloger i instagramer James Park pokazał trzy nietypowe sposoby na serwowanie pierogów.
Wskazówka: we wszystkich trzech wersjach pierogi muszą być rozmrożone przed podaniem.
Podsmażone pierogi lubi chyba każdy. A co wy na to, żeby urozmaicić całość...omletem? Ułóżcie 4-5 pierogów na rozgrzanej, natłuszczonej patelni i podsmażcie je. Następnie na patelnię wylejcie rozkłócone jajka (tak, aby pokryły całą wolną powierzchnię patelni) i poczekajcie, aż się zetną. Omlet można polać ulubionymi sosami.
A może tym razem podacie pierogi w formie quesadilli? Rozmrożone pierogi wystarczy pokroić na kawałki i wymieszać ciasto z farszem. Następnie na połowę placka pszennego typu tortilla nakładamy pocięte pierożki i posypujemy serem startym na tarce. Przykrywamy drugą częścią tortilli, a następnie podsmażamy na patelni, aż placek się zrumieni, a ser w środku rozpuści.
Podsmażone pierogi są super, ale te obtoczone i przyrządzone w ulubionym sosie - jeszcze lepsze. James Park wybrał swój ulubiony sos gochujang, podgrzał go na patelni, wrzucił pierogi do obtoczenia i obsmażył. Tak samo możecie zrobić z innymi sosami, na przykład pomidorowym, orzeszkowym czy miodowym z dodatkiem sosu sojowego.
Filmik Jamesa Parka opublikowany na Instagramie możecie zobaczyć pod tym linkiem.