Bloger kulinarny pokazał nietypowe sposoby na przyrządzenie pierogów. Już nigdy nie spojrzysz na nie tak samo

Lubicie pierogi? Spróbujcie podać je inaczej niż zwykle! Popularny bloger pokazał trzy niekonwencjonalne sposoby na podanie pierogów. Sprawdźcie!

Więcej porad kulinarnych znajdziesz na naszej stronie głównej

Macie w planach pierogi na obiad? Niezależnie, czy odmrażacie domowe, czy chcecie po prostu odgrzać na szybko te kupione w sklepie, spróbujcie je podać w innej odsłonie. Bloger i instagramer James Park pokazał trzy nietypowe sposoby na serwowanie pierogów.

Wskazówka: we wszystkich trzech wersjach pierogi muszą być rozmrożone przed podaniem.

Pierogi z omletem

Podsmażone pierogi lubi chyba każdy. A co wy na to, żeby urozmaicić całość...omletem? Ułóżcie 4-5 pierogów na rozgrzanej, natłuszczonej patelni i podsmażcie je. Następnie na patelnię wylejcie rozkłócone jajka (tak, aby pokryły całą wolną powierzchnię patelni) i poczekajcie, aż się zetną. Omlet można polać ulubionymi sosami.

Quesadilla z pierogami

A może tym razem podacie pierogi w formie quesadilli? Rozmrożone pierogi wystarczy pokroić na kawałki i wymieszać ciasto z farszem. Następnie na połowę placka pszennego typu tortilla nakładamy pocięte pierożki i posypujemy serem startym na tarce. Przykrywamy drugą częścią tortilli, a następnie podsmażamy na patelni, aż placek się zrumieni, a ser w środku rozpuści.

Zobacz wideo Pierożki z buraka z kozim serem

Pierogi z sosem

Podsmażone pierogi są super, ale te obtoczone i przyrządzone w ulubionym sosie - jeszcze lepsze. James Park wybrał swój ulubiony sos gochujang, podgrzał go na patelni, wrzucił pierogi do obtoczenia i obsmażył. Tak samo możecie zrobić z innymi sosami, na przykład pomidorowym, orzeszkowym czy miodowym z dodatkiem sosu sojowego.

Filmik Jamesa Parka opublikowany na Instagramie możecie zobaczyć pod tym linkiem.

Więcej o:
Copyright © Agora SA