Brownie z masłem orzechowym to zdecydowanie nie jest lekka propozycja, tylko prawdziwa bomba z czekolady i masła orzechowego dla tych, którzy lubią konkretne połączenia. I chociaż jeden kawałek brownie (ok. 60 g) to około 280 kalorii to od czasu do czasu można spróbować. Ten apetyczny placek sprawdzi się zarówno w letnie popołudnie do mrożonej kawy, jak i podczas rodzinnego spotkania. Mamy dla was sprawdzony przepis na brownie z masłem orzechowym! Szczegóły poniżej.
Brownie z masłem orzechowym - przepis. Poziom trudności
Wbrew pozorom przepis na brownie z masłem orzechowym nie jest wymagający. Co więcej, dostępne są różne wersje, także ta bez pieczenia. Sekret tkwi w dobrze dobranych składnikach oraz konsekwencji, o szczegółach piszemy poniżej.
Zanim przejdziemy do przygotowania, zawsze warto przeczytać pełną listę zakupów, być może część produktów jest już na stanie naszej kuchni i nie trzeba będzie robić dodatkowych zapasów.
Brownie z masłem orzechowym przepis krok po kroku
Brownie można podać na przykład w duecie z gałką ulubionych lodów i listkiem mięty. Każdy, kto lubi owocowe smaki, w formie polewy może wykorzystać na przykład sok malinowy lub z porzeczki. Miłośnicy słodyczy brownie mogą dodatkowo potraktować bitą śmietaną i kolorową posypką.
Zobacz też: Szarlotka z rosą - przepis lekki jak chmurka