Więcej przepisów na pyszne obiady znajdziesz na naszej stronie głównej
Macie ochotę na danie bez mięsa, ale takie w tradycyjnym stylu? Kotlety jajeczne z pieczarkami będą jak znalazł. Są sycące, pyszne i posmakują nawet największym wielbicielom mięsnych potraw. Sprawdźcie, jak zrobić kotlety z jajek z pieczarkami.
Składniki:
Ugotowane jajka siekamy, a cebulę i pieczarki kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy cebulkę i pieczarki, smażymy przez kilka minut i studzimy. Następnie dodajemy je do posiekanych jajek.
Do wymieszanych jajek, pieczarek i cebulki wbijamy dwa jajka, wsypujemy też bułkę tartą. Ser ścieramy na tarce i również dodajemy do masy. Doprawiamy ją solą i pieprzem do smaku.
Z masy formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotleciki na rumiano z każdej strony.
Kotlety jajeczne z pieczarkami można podawać z ryżem, kaszą i surówką lub z gotowanymi warzywami. Doskonale smakują także serwowane z sosem chrzanowym lub czosnkowym.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.