Tradycyjne brownie to ciemne ciasto na bazie czekolady, mąki, jajek oraz masła. Nazwa wywodzi się od bardzo ciemnego koloru, głęboki brąz to wynik zastosowania gorzkiej czekolady. Czym wyróżnia się opcja wege i co to jest brownie z fasoli? To także brązowe ciasto tylko bez dodatku czekolady i mąki. To propozycja idealna nie tylko dla wegetarian, ale też osób, które liczą kalorie i unikają glutenu jak ognia. Jak smakuje taka nietypowa przekąska? W pierwszym odczuciu fasola nie jest czymś, co kojarzy się ze słodyczami, jednak jest ona niewyczuwalna w cieście. Tym bardziej warto spróbować.
Każdym, kto zastanawia, co do brownie z fasoli oprócz fasoli powinien dodać, musi sprawdzić poniższą listę zakupów. Dobra wiadomość jest taka, że to nietypowe ciasta ma naprawdę prosty skład. O szczegółach piszemy poniżej:
To stosunkowo prosty przepis, który nie zajmuje zbyt wiele czasu i nie wymaga użycia drogiego sprzętu, wystarczy mikser lub prosty blender. Ile czasu spędzimy w kuchni? Czas pieczenia to około 50 minut, a samo przygotowanie nie trwa dłużej niż pół godziny. Jak zrobić ciasto brownie z fasoli? Prosty przepis prezentujemy poniżej.
Prosta i czytelna instrukcja to tajemnica sukcesu każdego ciasta. Jak zrobić ciasto brownie krok po kroku? Przedstawiamy sprawdzony przepis:
Zobacz też: Mazurek czekoladowy - sprawdzony przepis na święta i nie tylko