Więcej przepisów na polskie klasyki znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Wszyscy kochamy potrawy z ziemniaków, a kopytka z pewnością należą do najchętniej gotowanych i oczywiście jedzonych. Tylko co należy zrobić, by kopytka wyszły idealne? Cóż, nie będzie kłamstwem jeśli powiem, że mąka może wszystko zepsuć. Zbyt duży dodatek mąki sprawi, że nasze kopytka będą twarde i gumowate. Sposób gotowania jest nie mniej ważny - kopytka wrzucamy partiami, tak by nie dotykały się w czasie gotowania. I co ważne - po wrzuceniu kopytek na gotującą się wodę, od razu zmniejszamy moc palnika - wtedy nie ma obaw, że nasze ziemniaczane kluseczki się rozgotują.
Kopytka - przepis tradycyjny:
Potrzebne składniki:
Kopytka - jak je przygotować?
Tak przygotowane kopytka to poezja smaku. Podawaj je solo, polane masłem lub skwarkami, albo jako dodatek do dań mięsnych lub sosów. Bez względu na to, jak je podasz, na pewno będą smakowały wspaniale. Zrób kopytka już dziś na obiad i daj odrobinę radości swoim domownikom. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.