Więcej sprawdzonych przepisów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl
Domowa kasza manna na mleku to pyszne i pożywne śniadanie, które przygotujesz w kilka minut. Ten rodzaj kaszy jest niezwykle uniwersalny - można przygotowywać ją na wiele sposobów. Jest lekkostrawnym daniem i zawiera cenne witaminy B1, B2, B3 i B6, kwas foliowy, potas, żelazo, magnez oraz jod. Nasz przepis na śniadaniową wersję kaszy manny doda ci energii na cały dzień.
Kasza manna jest jedną z najpopularniejszych kasz na rynku. Znajdziemy ją w prawie każdym polskim domu. Dlaczego? Jest częstym składnikiem w kuchni tradycyjnej, to również niskokaloryczny produkt o wysokiej wartości energetycznej. Potrawy z niej przyrządzane są sycące, a zarazem lekkostrawne. 100 g grysiku dostarcza 369 kalorii, 10,6 g białka, 78,0 g węglowodanów. Przygotowując ją na śniadanie, dostarczymy naszemu organizmowi mało kalorii, a całą masę cennych minerałów. Więcej przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym artykule: Pomysły na obiad bez mięsa. Makaron, kasza gryczana, a może tortille?
Składniki:
Sposób przygotowania:
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.