Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.
Na fali dań mięsnych mamy kolejny pomysł na obiad - faszerowany schab z piekarnika w dwóch smakach. Nie jest trudny w wykonaniu, a za to pyszny i sycący. Prezentowany przepis różni się w zależności od wybranego farszu.
Co potrzebujesz do przygotowania pysznego dania, jakim jest schab z piekarnika? Przede wszystkim, niezależnie od wersji:
W mięsie zrób otwór, posyp go przyprawami i umieść w nim suszone owoce;
Mięso obtocz w przyprawach również na wierzchu;
Piecz w temperaturze 180 C przez około godzinę, gdzie przez 40 min trzymaj mięso pod przykryciem, po czym ściągnij pokrywę, obróć schab i piecz dalej.
Schab rozetnij tak, aby można było go położyć na płasko;
Tak przygotowane mięso posmaruj twarożkiem i przyprawami;
Na środku połóż ugotowane na twardo jajka (ok. 3 sztuk);
Zwiń całość w roladę i zwiąż nitką. Obtocz w przyprawach;
Piecz w temperaturze 130 C przez ok. dwie godziny.
Jeśli pieczesz w rękawie, to pod koniec pieczenia rozetnij go, aby mięso się nieco przyrumieniło.
Gotowe! Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.