Więcej podobnych kulinarnych informacji znajdziecie na stronie głównej Gazeta.pl
Desery można przygotowywać na różne sposoby. Ciekawy w smaku jest włoski, kremowy przysmak, czyli tiramisu, które łączy w sobie kawowy aromat, biszkopty i serek mascarpone. Ciasto (odpowiednio przygotowane) dosłownie rozpływa się w ustach. Wiele osób je uwielbia i zjada je z przyjemnością. Przedstawiamy prosty przepis na ponadczasowe tiramisu.
Już sama nazwa deseru po przetłumaczeniu z języka włoskiego może wywołać uśmiech na twarzy. Tiramisu znaczy po prostu popraw mi humor. Miejscem narodzin tego ciasta jest słoneczna Italia. Nie wiadomo do końca, z którego miasta pochodzi. W tamtym kraju podaje się je na drugie śniadanie w towarzystwie espresso. Szybko zawędrowało do innych rejonów i stało się tam popularne. Deser ten orzeźwia podniebienia podczas upału, gdyż należy go spożywać bardzo schłodzonym. Jesteście gotowi na kulinarną podróż do Włoch? Przepis na deser podajemy poniżej.
Do przygotowania ciasta potrzebujecie:
Plusem tego deseru jest fakt, że nie trzeba go piec. Wystarczy tylko postępować zgodnie z poniższymi krokami:
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.