Więcej sprawdzonych przepisów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl
Łazanki to nic innego jak rodzaj makaronu. W kuchni polskiej podaje się je najczęściej z kapustą, grzybami, mięsem i kiełbasą. Bez obaw możemy przygotować je w wersji wegetariańskiej lub z dodatkiem mięsa. To świetny pomysł na szybki i sycący obiad, kiedy nie masz czasu na długie gotowanie. Więcej pomysłów na obiad znajdziesz w naszym artykule: Jaka zupa na obiad? Przepis na kremową zupę jarzynową. Jest aromatyczna i zdrowa, a do tego łatwo ją zrobić
Łazanki przygotowywane są na różne sposoby. Jedni twierdzą, że najlepiej smakują przygotowane z kapustą kiszoną, inni preferują białą kapustę. Jeśli chodzi o pozostałe składniki, to najczęściej dodawana jest kiełbasa, boczek a czasami nawet grzyby. Wszystko zależy od preferencji i kuchennych przyzwyczajeń.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.