Więcej przepisów na dodatki do jajek znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Sos holenderski jest nieodłącznym dodatkiem do jajek po benedyktyńsku czy grillowanych szparagów. Jednak świetnie pasuje także do jajek na twardo czy domowych wędlin. Kremowy, aksamitny sos to dobry kompan warzyw - potrafi zwykłe pieczone warzywa zamienić w danie rodem z restauracji. Jak zatem przygotować ten pyszny, jajeczny sos rodem z Francji? Zapraszamy do przepisu, który z pewnością należy do banalnych.
Potrzebne składniki:
Sos holenderski - sposób wykonania:
Sos holenderski podawaj do przystawek na zimno, w szczególności jajek na twardo i wędlin, a także jako dodatek do śniadań - jako sos do kanapek lub jajek na ciepło. Polecam i smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.