Więcej podobnych informacji oraz kulinarnych przepisów znajdziecie na stronie głównej Gazeta.pl.
Domowe kopytka własnej roboty to jedno z tych dań, które mogę jeść na okrągło. Najważniejszym składnikiem są ziemniaki. To kwintesencja smaku dzieciństwa, wspomnienie obiadu u babci. Nie znam osoby, która nie lub kopytek. Można je jeść na wiele sposobów. Jako dodatek do mięsa, z podsmażaną cebulką na maśle. Ich wykonanie wcale nie zajmuje dużo czasu. A składniki zapewne masz w kuchni. Do dzieła!
Kopytka prosty przepis dla każdego
Składniki:
Jak wykonać domowe kopytka:
Ugotowane kopytka możesz skropić odrobiną oleju, aby się do siebie nie przykleiły. Tak przygotowane możesz śmiało przełożyć do pojemnika i po ostygnięciu włożyć do lodówki.
Z czym najlepiej smakują kopytka własnej roboty?
Moim zdaniem kopytka najlepiej smakują z podsmażoną cebulką na maśle lub z sosem pieczarkowym. Mięciutkie kluseczki są równie pyszne, gdy się je podsmaży na drugi dzień np. z jajkiem. U mnie w domu są dodatkiem do gulaszu lub mięs. Tak naprawdę można je jeść na wiele różnych sposobów. Mam nadzieję, że naszła cię ochota na przygotowanie swoich własnych kopytek. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina