Więcej przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Naleśniki to danie, które można spożywać na każdy posiłek w ciągu dnia. To świetny pomysł na słodkie śniadanie, wytrawny obiad lub smaczną kolację dla całej rodziny. Przygotowania naleśników, zarówno na słodko jak i na słono należy zacząć od przygotowania ciasta na naleśniki. Dziś mamy dla was przepis, który zagwarantuje, że naleśniki wyjdą cienkie, miękkie i nie będą się rwać przy zawijaniu np. krokietów. Trik z roztopionym masłem to coś, co koniecznie musi poznać każdy fan naleśników. Kolejną ważną rzeczą jest czas - ciasto na naleśniki musi odpocząć, by gluten zawarty w mące spęczniał. Dzięki temu naleśniki nie będą się przypalać, a będą zwarte i delikatne. Następna kwestia, to odpowiedni typ mąki - uważam, że najlepsze naleśniki wychodzą z mąki typu 650 lub 500. Oczywiście mówimy tu o mące pszennej. Jeśli spełnisz te wszystkie wskazówki, twoje ciasto na naleśniki będzie idealne.
Potrzebne składniki:
Ciasto na naleśniki - sposób wykonania
Tak przygotowane naleśniki nie mają sobie równych. Jeśli szukasz inspiracji na obiad dla całej rodziny, gorąco polecam ten przepis. Dodaj ulubione dodatki, a twoi bliscy będą zachwyceni pysznym posiłkiem. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.