Więcej informacji oraz smacznych przepisów na zdrowe potrawy znajdziesz na stronie głównej gazeta.pl.
Wyprawy do dziadków przywołują wiele wspomnień, szczególnie tych kulinarnych. Wszakże zajadaliśmy się tam różnymi daniami. Na stole lądowały pierogi, naleśniki i mięsa. Nie mogło zabraknąć też jednego posiłku. Była to zupa fasolowa według przepisu babci. Jej przysmak był zawsze owiany nutką tajemnicy. Teraz jednak mamy okazję, by spróbować swoich sił w kuchni.
Babcine zupy zawsze smakowały inaczej niż te, które sami sobie ugotujemy. Miały w sobie "to coś". Babcie miały swój mały sekret - używały mięsa wędzonego. To ono nadaje daniom wyrazu i sprawia, że smakują one wyjątkowo. To szczególnie czuć, gdy jemy przygotowaną przez nie zupę. Fasolowa jest też bardzo gęsta, a kawałki warzyw i żeberek dopełniają całości.
Danie ugotujesz z:
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.