Więcej przepisów na smaczne dodatki do obiadu znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Kapusta zasmażana to wszystkim bardzo dobrze znana pozycja. Przygotowana z młodej kapusty jest soczysta, aromatyczna i bogata w witaminy. Przepisów na ten tradycyjny, polski smak jest wiele, natomiast podstawowa receptura sprawdzi się najlepiej. Warto pamiętać o dodaniu boczku lub wędliny - to podkreśli smak kapusty zasmażanej.
Kapusta zasmażana to tradycyjny dodatek do polskich dań. Świetnie smakuje podana z mięsem, ziemniakami czy kluskami śląskimi. Sprawdzi się też jako smaczna i zdrowa przekąska np. podana na pajdzie wiejskiego chleba, lub sama bez żadnych dodatków. Tradycyjny przepis możemy wzbogacić, dodając wędlinę, boczek lub kiełbasę. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by danie podać w wersji wegetariańskiej. Obowiązkowym dodatkiem kapusty zasmażanej jest koperek, który dodaje wiosennego smaku. Więcej przepisów na dania z kapusty znajdziesz w naszym artykule: Młoda kapusta - sprawdź proste i pyszne przepisy
Składniki:
Sposób przygotowania:
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.