Interesujesz się kulinariami? Więcej informacji znajdziesz na stronie gazeta.pl.
Jajka to produkt, który jest przez nas bardzo często wykorzystywany. Zajadają się nimi i dzieci, i dorośli. Przepisy z nimi w roli głównej są różnorodne i nigdy się nie nudzą. Jak więc odpowiednio przyrządzić jajko na twardo? Czas gotowania gra tu kluczową rolę. Od tego zależy wygląd, smak i tekstura składnika. Jeżeli poddajemy je obróbce zbyt długo, mogą wyglądać nieatrakcyjnie i się rozsypywać.
Proces przygotowywania tego składnika do obróbki termicznej może wydać się nam banalny. Jednakże można uznać to za swego rodzaju sztukę. Zanim zaczniesz gotować jajka, wyjmij je z lodówki i poczekaj do momentu, gdy osiągną one temperaturę pokojową. Potem koniecznie sprawdź skorupkę. Uszkodzona może sprawić, że zawartość wypłynie do wody. Jeżeli masz zamiar wykorzystać kilka jajek, powinny one zmieścić się w jednym naczyniu.
Istnieją dwa sposoby na obróbkę termiczną tego składnika. Są naprawdę proste i my je przedstawimy.
Metoda 1:
Metoda 2:
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.