Interesujesz się kulinariami? Więcej podobnych informacji znajdziesz na stronie gazeta.pl.
Makrela bardzo często gości na naszych stołach. W końcu jest to jedna z najpopularniejszych ryb. Najczęściej jemy ją w formie smażonej lub wędzonej. Możemy ją jednak przyrządzić w zupełnie inny sposób. Pasta z makreli urozmaici każdy posiłek. Jest ciekawa w smaku, zaś posiekany szczypiorek i odrobina cebuli nadadzą jej wyrazu.
Produkt ten jest źródłem białka, które bierze udział w procesach metabolicznych. Nie bez znaczenia pozostaje duża zawartość tłuszczu, dzięki któremu makrela dostarcza nam dobroczynnych kwasów omega-3. W rybie znajdziemy również mnóstwo witamin (A, B1, B2, B3, D, E) i soli mineralnych (fosfor, żelazo, potas, magnez). Taki zestaw działa prozdrowotnie i przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Zaopatrz się w:
Pasta z makreli bardzo dobrze komponuje się z chlebem lub krakersami. Lubi również towarzystwo świeżych ziół.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.