Interesujesz się kulinariami? Więcej podobnych informacji znajduje się gazeta.pl
Zapiekanka z pieczarkami to dla większości smak dzieciństwa. Kluczowym składnikiem, który zmienia jej smak jest masło. Aby była delikatna w smaku należy podsmażyć pieczarki właśnie na nim. To świetny pomysł na kolację, szybkie jedzenie w ciągu dnia czy lunch do pracy. Jej wykonanie zajmuje dosłownie kilka minut. Efekt jest chrupki, ciągnący i rozpływający w buzi. Do dzieła!
Składniki na zapiekankę z pieczarkami:
Jak zrobić zapiekanki?
Z czym najlepiej smakują zapiekanki z pieczarkami?
Najlepiej smakują klasycznie z ketchupem lub majonezem. Możesz również posypać szczypiorkiem. Sposób podania to kwestia indywidualna. Zapiekanki z pieczarkami smakują równie dobrze bez żadnych dodatków, są chrupiące, delikatne i ciągnące. To idealna przekąska dla zabieganych osób. Sprawdzi się również dobrze jako dodatek do zupy krem. Śmiało możesz zapakować do pracy i zajadać na zimno lub zapakować dziecku do szkoły. Jako przekąska na spotkanie ze znajomymi będzie strzałem w dziesiątkę, bo kto nie lubi ciągnącego sera i chrupiącej bagietki? Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.