Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.
Znudziły ci się klasyczne mielone i schabowe? Potrzebujesz kuchennych inspiracji, które wprowadzą powiew do twojej kuchni? Świetnie – kotlety mielone z pieczarkami idealnie się do tego nadadzą. Ich delikatny smak, chrupiąca skórka i soczystość. Możesz śmiało zrobić więcej i odgrzać następnego dnia. Na zimno smakują równie dobrze jak i na ciepło. Tajemniczym składnikiem, który sprawi, że będą soczyste jest namoczona w mleku bułka. Całkowicie odmienia smak mielonych, sprawdź koniecznie!
Czego potrzebujesz do kotletów?
Krok po kroku
Z czym najlepiej smakują kotlety mielone z pieczarkami?
Oczywiście w połączeniu z ziemniakami i surówką. Jeśli jednak nie jesteś fanem klasyki możesz śmiało zaserwować z kaszą, ryżem lub warzywami. Dobrym dodatkiem będzie również koperkowy sos, który idealnie skomponuje się ze smakiem mielonych. To świetna opcja na rodzinny obiad, nie wymagają dużej ilości czasu a smakują wyśmienicie. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.