Pascha wielkanocna to bardzo smaczny rodzaj ciasta, który szykujemy głównie z twarogu oraz masła, żółtek i cukru. Przepis na to niezwykle piękne i pyszne danie jest bardzo prosty i nie wymaga pieczenia. Smakuje jak serniczek na zimno z dużą ilością bakalii. Pascha, przepis znany od lat, jest bardzo łatwy i szybki do przygotowania, a najważniejsze jest to, że smakuje wyśmienicie.
Więcej przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Pascha - przepis z twarogiem w roli głównej
Co ważne, paschę wielkanocną przygotowujemy dzień wcześniej i zostawiamy na noc w lodówce zawiniętą w gazę na sitku. Paschę można też przygotować z samodzielnie robionego twarogu.
Pascha to ciasto, którego głównym składnikiem jest twaróg. Dlatego też im lepszy twaróg, tym lepsza pascha. Do paschy nie polecamy używać twarogów śmietankowych, ani tych z wiaderka, ponieważ zazwyczaj są one zbyt luźne. Bardzo często twarogi z kubełka są też zbyt kwaśne i zawierają w składzie nie tylko twaróg. Lepiej kupić zwykły, półtłusty twaróg – bez żadnych ulepszaczy.
Składniki:
Pascha - przepis na bajecznie łatwy deser. Przygotowanie
Pascha, przepis na pyszny deser, którym oczarujesz wszystkich domowników. Przygotuj go według naszych wskazówek, a sukces gwarantowany.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.