Jajecznica na parze uchodzi za zdrowszą od tradycyjnej smażonej na tłuszczu lub oleju. Jest bowiem bardziej lekkostrawna i mniej kaloryczna, a więc odpowiednia dla osób, które chcą stracić kilka kilogramów. To także zdrowa alternatywna dla tych, którzy mają problemy z trawieniem, a przy nie chcą rezygnować z pełnowartościowego białka w diecie.
Przeczytaj więcej na stronie głównej Gazeta.pl.
Jajecznica na parze jest prosta i szybka w przygotowaniu. Czas potrzebny na jej sporządzenie nie powinien zająć więcej niż 10 minut. Jest zatem odpowiedni dla tych, którzy nie mają wiele czasu rano, jak i tych, którzy nie przepadają za skomplikowanymi przepisami na podstawowy posiłek w ciągu dnia.
Jajecznica na parze: z czym podawać? Jakie dodatki są najodpowiedniejsze?
Smak jajecznicy na parze jest na tyle neutralny, że będzie komponować się z najróżniejszymi dodatkami. Można jeść ją np. z pomidorem, szczypiorkiem, szpinakiem, zieloną cebulką.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.