Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.
Kotlety schabowe to klasyka polskiej kuchni. Większość nas zajada je podczas niedzielnych obiadów. Ich sekretem jest panierka oraz sam proces przygotowania. Jeśli zastanawiasz się dlaczego twoje kotlety nie są tak chrupiące to koniecznie sięgnij po schabowego według Magdy Gessler. Rozpływa się w ustach i smakuje jak z najlepszej restauracji. Do dzieła!
Czego potrzebujesz do przygotowania schabowych?
Jak zrobić chrupiące schabowe?
Z czym najlepiej smakują domowe schabowe?
Oczywiście klasycznie z ziemniaczkami i surówką domowej roboty. Ich smak, chrupkość to kwintesencja domowego obiadu jak u babci. Jeśli nie masz ochoty na gotowane ziemniaki to śmiało możesz je zastąpić pieczonym frytkami, warzywami lub bukietem surówek. Możesz śmiało zrobić więcej i zjeść na drugi dzień. Smakują równie dobrze. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.