Więcej przepisów na nowe odsłony znanych dań znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Szybki sos pieczarkowy podkręci smak każdego dania. Delikatny i kremowy sos to wspaniała opcja na dodatek do mięs, ziemniaczanych kluseczek lub po prostu jako samodzielna potrawa w towarzystwie ziołowej grzanki. Dziś mamy dla ciebie przepis, który sprawi, że twój sos pieczarkowy zyska zupełnie nowego charakteru, stanie się wytrawny i godny najlepszej restauracji. W czym tkwi sekret? W winie. Wielu z was się pewnie zdziwi, ale jak to? Pieczarki z winem? Otóż tak. Wino wydobędzie z grzybów ukryte dotąd aromaty i sprawi, że każde danie z tym sosem zamieni się w kulinarne arcydzieło.
Sos pieczarkowy - przepis
Potrzebne składniki:
Sos pieczarkowy z białym winem - sposów wykonania
Taki sos wspaniale pasuje do polędwiczek wieprzowych, pieczonych szynek lub drobiu. Jeśli nie masz pomysłu na weekendowy obiad dla całej rodziny, zainspiruj się sosem z naszego przepisu. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.