Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.
Naleśniki to jeden z najpopularniejszych pomysłów na śniadanie czy deser. Są jedzone z owocami, śmietaną czy serem. O ten ostatni tym razem nam chodzi. Mamy dla was przepis na puszyste naleśniki Ewy Wachowicz. Musicie koniecznie go wypróbować!
Zobacz wideo
Przepis na naleśniki gryczane Karoliny Gilon
Naleśniki - przepis na słodko i słono. Jak zrobić ciasto na naleśniki?
Przepis na puszyste naleśniki Ewy Wachowicz
Przepis pochodzi z oficjalnej strony Ewy Wachowicz.
Składniki
Naleśniki:
- jajka - 4 sztuki,
- mąka - 2 szklanki,
- mleko - 1 szklanka,
- woda gazowana 1 szklanka,
- cukier - 2 łyżki,
- sól - odrobina.
Farsz serowy:
- biały ser (twaróg) - ćwierć kilograma,
- śmietana - 5 łyżek,
- cukier - 1 łyżka,
- krem czekoladowy,
- truskawki,
- bita śmietana - do ozdoby.
Naleśniki z bananem - power śniadanie dla każdego [prosty przepis]
Przepis na puszyste naleśniki Ewy Wachowicz
Sposób przygotowania:
- Wymieszaj jajka, cukier, mleko i odrobinę soli;
- Dodaj mąkę i zmiksuj;
- Wlej wodę i wymieszaj ciasto na gładką masę;
- Odstaw na pół godziny;
- W tym czasie zrób farsz - twaróg przetrzyj przez sitko oraz dodaj cukier i śmietanę;
- Ciasto smaż z obu stron na rumiano, najlepiej na maśle klarowanym;
- Naleśniki podawaj z farszem serowym, ew. z odrobiną kremu czekoladowego. Ozdób bitą śmietaną.
Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.
Gazeta.pl łączy siły z PCPM, by wspierać Ukrainę. Sprawdź, jak możesz pomóc