Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.
Naleśniki to jeden z najpopularniejszych pomysłów na śniadanie czy deser. Są jedzone z owocami, śmietaną czy serem. O ten ostatni tym razem nam chodzi. Mamy dla was przepis na puszyste naleśniki Ewy Wachowicz. Musicie koniecznie go wypróbować!
Zobacz wideo Przepis na naleśniki gryczane Karoliny Gilon
Przepis na puszyste naleśniki Ewy Wachowicz
Przepis pochodzi z oficjalnej strony Ewy Wachowicz.
Składniki
Naleśniki:
- jajka - 4 sztuki,
- mąka - 2 szklanki,
- mleko - 1 szklanka,
- woda gazowana 1 szklanka,
- cukier - 2 łyżki,
- sól - odrobina.
Farsz serowy:
- biały ser (twaróg) - ćwierć kilograma,
- śmietana - 5 łyżek,
- cukier - 1 łyżka,
- krem czekoladowy,
- truskawki,
- bita śmietana - do ozdoby.
Przepis na puszyste naleśniki Ewy Wachowicz
Sposób przygotowania:
- Wymieszaj jajka, cukier, mleko i odrobinę soli;
- Dodaj mąkę i zmiksuj;
- Wlej wodę i wymieszaj ciasto na gładką masę;
- Odstaw na pół godziny;
- W tym czasie zrób farsz - twaróg przetrzyj przez sitko oraz dodaj cukier i śmietanę;
- Ciasto smaż z obu stron na rumiano, najlepiej na maśle klarowanym;
- Naleśniki podawaj z farszem serowym, ew. z odrobiną kremu czekoladowego. Ozdób bitą śmietaną.
Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.