Więcej przepisów na ciasta wielkanocne znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Umówmy się: babka piaskowa to najlepsze ciacho i już. Najlepsze nie tylko za sprawą smaku, ale także przez banał wykonania - w zasadzie należy utrzeć wszystkie składniki i upiec. Ale niestety, czasem babka wychodzi sucha, kruszy się i szybko czerstwieje, a nic tak nie psuje wielkanocnego łasuchowania jak czerstwa i sucha babka. Dziś przychodzimy z przepisem, który sprawi, że problem suchej babki piaskowej odejdzie w zapomnienie. Od dziś babka piaskowa będzie zawsze puszysta, mięciutka i wilgotna jak marzenie, a to wszystko za sprawą... alkoholu. Tak! Wystarczy troszeczkę "upić" babkę, by była wilgotna i długo świeża. Nie martw się, alkohol nie będzie wyczuwalny w smaku - łapczywa babka wypije wszystko sama. Zapraszamy do przepisu, który musisz poznać przed Wielkanocą.
Potrzebne składniki:
Babka piaskowa - sposób wykonania
Taka babka jest pyszna, wilgotna i naprawdę długo pozostanie świeża. Ten wypiek spokojnie możesz zrobić na kilka dni przed Wielkanocą, bez obaw, że wyschnie lub zrobi się czerstwa. Jeśli jesteś fanem łatwych i smacznych wypieków, koniecznie zapamiętaj ten przepis na babkę piaskową. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.