Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.
Jajka faszerowane są prawdziwym daniem must have wielkanocnego stołu. Przygotowuje się je na wiele sposobów, choć baza zazwyczaj pozostaje taka sama. Prezentujemy Wam przepis na podstawową wersję tej potrawy, którą możecie dowolnie rozszerzyć.
Bazę pod jajka faszerowane stanowi tylko kilka składników. Jeśli masz w lodówce majonez, musztardę oraz oczywiście jajka, bez problemu stworzysz tę potrawę.
Niekiedy do majonezu dodaje się jogurt naturalny bądź śmietanę. To nieco łagodzi smak farszu. Dodatek jogurtu naturalnego znacznie obniża także kaloryczność tej potrawy.
Powyższy przepis to tradycyjna wersja tej potrawy. Można ją nieco urozmaicić, dodając do niej rozmaite składniki. Niektóre tylko podbiją smak, a inne pozwolą wyczarować zupełnie nowe danie. Oto lista przykładowych propozycji:
Warto próbować i tworzyć własne smakowe kombinacje, które przypadną do gustu Wam i Waszym bliskim.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.