Sałatka z pora - idealny dodatek do obiadów. Wystarczy kilka składników aby ją wyczarować

Szukasz inspiracji kulinarnych? Zastanawiasz się co podać swojej rodzinie do obiadu? Świetnie, nasz przepis z pewnością przypadnie ci do gustu. Jest sycąca, aromatyczna i na długo zostaje w pamięci.

Więcej przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl

Sałatka z pora może być dodatkiem do dań obiadowych. Do mięsa, ziemniaków, kaszy czy ryb. Jej wyrazisty smak powali na kolana niejednego niejadka. Sprawdzi się również na wielkanocnym stole, w połączeniu z białą kiełbasą czy jajkami. Jeśli szukasz inspiracji na kolacje to będzie idealna. Lekka, sycąca i aromatyczna. Nasz przepis jest łatwy i wystarczy pięć kilka składników aby ją wyczarować. Do dzieła!

Zobacz wideo Sałatka ziemniaczana z bobem i kolendrą

Sałatka z pora składniki:

  • Jajka ugotowane na twardo (3-4 sztuki)
  • Por (1 sztuka)
  • Majonez (3-4 łyżki)
  • Pieprz, sól
  • Kukurydza (puszka)
  • Ogórki konserwowe (kilka sztuk)

Wykonanie:

  1. Na samym początku wstaw jajka aby się ugotowały. Pamiętaj, że mają być na twardo.
  2. Następnie obierz por, przygotuj ogórki i pokrój wszystko w drobną kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy.
  3. Wszystkie składniki wrzuć do miski, dodaj majonez oraz pieprz i sól do smaku. Całość wymieszaj.

Sałatka z pora to świetny pomysł na lunch do pracy, zapakuj resztki do pudełka i zajadaj. To idealny dodatek na rodzinny obiad. W połączeniu z rybą będzie smakowała wybitnie. Niedługo Wielkanoc, a więc możesz śmiało się zainspirować i podać coś nowego swojej rodzinie. Spróbuj raz a zobaczysz, że na stałe zagości w twoim codziennym menu. Smacznego!

Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.

 

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.