Więcej przepisów na smaczne desery znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Nadchodzi weekend, a ty jeszcze nie masz pomysłu, jak go sobie osłodzić? Sernik to najlepsze rozwiązanie. Dziś mamy dla ciebie prosty przepis na sernik na herbatnikach, który wychodzi delikatny i puszysty, jeśli zastosujesz się do kilku wskazówek odnośnie sposobu pieczenia. Po pierwsze: sernik pieczemy na środkowym ruszcie piekarnika, lub lekko poniżej, natomiast na dnie piekarnika ustaw naczynie z wodą - para która się wytworzy podczas pieczenia sprawi, że sernik będzie wilgotny i delikatny. Po drugie - uważnie obserwuj sernik w piekarniku. Jak tylko zauważysz, że wierzch zacznie się robić zbyt brązowy, wyłącz górną grzałkę. No i po pieczeniu pozwól ciastu odpocząć przez ok. pół godziny w gorącym piekarniku. Wtedy twój sernik będzie idealny i z pewnością zachwyci weekendowych gości.
Składniki:
Polewa: 6 łyżek mleka, 150 g czekolady (deserowej lub mlecznej)
Zadbaj, by wszystkie składniki miały temperaturę pokojową.
Ten prosty przepis na sernik na herbatnikach to prawdziwy weekendowy hit. Jeśli lubisz nieco połasuchować, koniecznie sprawdź ten przepis - na pewno się nie zawiedziesz. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.