Sernik to ciasto deserowe, którego głównym składnikiem jest mielony twaróg. Przepis na sernik z wiaderka można potraktować jako tzw. wyjście awaryjne, kiedy przyjmujemy niespodziewanych gości lub kiedy nie mamy czasu na przygotowanie bardziej skomplikowanych wypieków. To również świetna opcja dla tych, którzy nie przepadają za myciem naczyń, gdyż do przygotowania tego ciasta wystarczy tylko jedna miska.
Przeczytaj więcej na stronie głównej Gazeta.pl
Na przygotowanie dużej blachy sernika potrzeba zaledwie siedmiu składników. Poniżej przedstawiamy listę produktów oraz wykonanie ciasta krok po kroku.
Składniki potrzebne do masy serowej:
Dodatkowo:
Ciasto:
Uwaga: Sernika nie należy wyciągać z piekarnika, dopóki nie ostygnie. Możemy lekko uchylić drzwiczki dopiero po upływie około 20 minut od momentu, w którym wyłączymy piekarnik.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!