Naleśniki kukurydziane to świetna opcja na zdrowy. Są sycące, dodają energii już z samego rana, a dzięki mące kukurydzianej, stanowią bogate źródłem błonnika wspomagającego perystaltykę jelit i zmniejszającego wchłanianie cholesterolu. Co ważne dla osób uczulonych na produkty zbożowe, naleśniki z mąki kukurydzianej to potrawa bezglutenowa.
Przeczytaj więcej na stronie głównej Gazeta.pl.
Naleśniki można podawać ze świeżymi owocami, posmarować je masłem orzechowym, lub w wersji wytrawnej, zamiast cukru uwzględnić w przepisie sól i dodawać farsz możesz wykonany np. z cukinii, suszonych pomidorów, szpinaku, sera pleśniowego i pestek dyni.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.