Więcej przepisów na triki ułatwiające gotowanie znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl.
Pankaj Bhadouria to zwyciężczyni indyjskiej edycji znanego i lubianego programu MasterChef. Mistrzyni kuchni chętnie dzieli się wskazówkami dotyczącymi gotowania na swoich mediach społecznościowych. Ostatnio zdradziła pewien sposób, który ułatwi życie niejednemu wielbicielowi owoców oraz kuchni bliskowschodniej.
O właściwościach zdrowotnych granatu można pisać całe eseje, jednak z jakiegoś powody rzadko przygotowujemy posiłki z jego dodatkiem. Twarda skorupka skutecznie nas do tej pory zniechęcała przed zjedzeniem tego owocu, ale na szczęście Pankaj Bhadouria zdradziła niezawodny sposób, jak szybko i bez wysiłku obrać granat. Chociaż może "obrać" to nie do końca odpowiednie słowo, lepiej brzmiałoby "jak dostać się do miąższu", ponieważ sposób indyjskiej mistrzyni nie zakłada zrywania skorupki, a umiejętne wydobycie twardo osadzonych w owocu kuleczek. Na czym polega ten sposób?
Filmik z obierania owocu można znaleźć na profilu na Instagramie zwyciężczyni MasterChefa.
Kilka chwil krojenia i stukania i już możesz się cieszyć orzeźwiającym smakiem tego owocu. Koniecznie zapamiętaj ten sposób i dodawaj granat do mięs, ryb i sałatek - będziesz zdrowszy i szybko się odmłodzisz.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.