Więcej przepisów na desery wielkanocne znajdziecie na stronie głównej Gazeta.pl.
Słodkości lubi każdy z nas. Domowe ciasto to kwintesencja smaku z dzieciństwa. Święta nie mogą się obyć bez gotowania oraz zapachu świeżego ciasta w domu. Babka wielkanocna to jedno z tych ciasto, które mogę jeść cały rok. Jest delikatna, wilgotna w środku i sama wchodzi do buzi. Nie musisz być mistrzem gotowania, aby wykonać ją samodzielnie. Wystarczy dosłownie kilka składników i chwila czasu, aby cieszyć się tym smakiem. Do dzieła!
Składniki na babkę wielkanocną:
Przygotowanie:
Babka wielkanocna to nieodłączny element każdych świąt wielkanocnych. Upieczone i wystudzone ciasto możesz polać polewą lub lukrem, będzie smakowała jeszcze lepiej! Śmiało wypróbuj nasz przepis już dziś i ciesz się aromatycznym smakiem i zapachem unoszącym się w cały domu. W połączeniu z ciepłą kawą lub herbatą będzie idealnym umilaczem każdego dnia.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.