Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.
Rosół to staropolskie danie, którego nazwa wzięła się od słowa "rozsolić". Dlaczego? Ponieważ dawniej mięso konserwowano soląc i susząc, więc przed jedzeniem należało je wymoczyć, czyli właśnie rozsolić. A jak zrobić tę zupę, by była idealna? Proponujemy rosół z przepisu Roberta Makłowicza.
Do ugotowania idealnego rosołu potrzebne są poniższe składniki:
Ugotowanie idealnego rosołu składa się z następujących etapów:
Robert Makłowicz serwuje gotowy rosół z kawałkami mięsa i makaronem. Za to kompletnie nie zgadza się na dodanie do tej zupy ziemniaków, co robi wielu Polaków.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.