Naleśniki - przepis, dzięki któremu będą delikatne i elastyczne. Wszystko za sprawą składnika, którego się nie spodziewasz

Naleśniki kochamy wszyscy i nie ma co się spierać. Przepis na naleśniki jest banalny i wszystkim dobrze znany, ale istnieje pewien prosty sposób, by nadać im lepszego smaku i delikatniejszej konsystencji. Od dziś naleśniki budyniowe na stałe zagoszczą w twoim domu.

Więcej przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl

Naleśniki z budyniem to smak, który musi poznać każdy fan słodkości. To wspaniały sposób na pyszne śniadanie, smaczny podwieczorek lub jako niespodzianka dla ukochanych osób (na przeprosiny też się nadają). Przepis na te naleśniki jest bardzo prosty i różni się w zasadzie tylko jednym składnikiem i proporcjami. Chyba nie ma na co czekać, zapraszamy do przepisu na naleśniki, które pokochają i starsi i młodsi.

ChlebPrzepis na chleb pieczony w piekarniku. Czujesz już ten zapach?

Naleśniki z budyniem - przepis

Składniki

  • 2 opakowania budyniu waniliowego
  • 3 jajka
  • 200 ml mleka
  • 200 ml wody gazowanej
  • 4 pełne łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju lub roztopionego masła

Naleśniki - sposób wykonania

  1. Do miski wbij jajka, wlej wodę i mleko oraz proszki budyniowe. Całość zmiksuj.
  2. Następnie dodaj przesianą mąkę i ponownie zmiksuj, tylko do momentu, aż składniki się połączą. Pod koniec miksowania dolej olej.
  3. Patelnię nasmaruj kawałkiem masła i dobrze ją rozgrzej. Za pomocą chochelki nakładaj porcję ciasta i smaż na złoty kolor z obu stron. 

Ciasto Bomba Apostołów - przepis na pyszny wypiekCiasto Bomba Apostołów. Przepis, który łączy piernik i bitą śmietanę

Takie naleśniki bosko smakują z owocami i bitą śmietaną. Jeśli chcesz zrobić komuś przyjemność, takie naleśniki sprawdzą się idealnie. Smacznego!

Zobacz wideo

Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.

Więcej o: