Więcej przepisów obowiązkowych przed Wielkanocą znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Domowy majonez to jedna z najlepszych rzeczy, jaka może pojawić się wśród wielkanocnych potraw. Przecież jajka smakują najlepiej z gładkim, kremowym majonezem a sałatka jarzynowa (i mnóstwo innych) bez majonezu się nie obejdzie. Jeśli lubisz samodzielnie przygotowywać potrawy i troszczysz się o zdrowie swoich najbliższych, przygotuj domowy majonez. W jego składnie na pewno nie będzie wzmacniaczy i konserwantów.
Majonez - przepis najprostszy na świecie
Składniki:
Majonez - sposób wykonania
Jeśli chcesz podrasować swój majonez, pokombinuj z przyprawami - smak podkręci połączenie chili i kurkumy albo dodatek czosnku granulowanego. Jak zrobisz taki majonez do jajek na Wielkanoc, znikną ze stołu w 2 minuty. Dla pewności zrób podwójną porcję. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.