Prosty przepis na babeczki. Te z czekolada same będą wchodzić do buzi. Palce lizać

Masz ochotę na coś słodkiego? Sięgnij po babeczki z czekoladowym nadzieniem. Ale nie ze sklepu, ale z własnej kuchni. Wystarczy kilka składników, aby wyczarować te cuda.

Więcej słodkich przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl

Czasem każdego z nas nadchodzi ochota na deser. Zazwyczaj przychodzi niespodziewanie. Jeśli dziś jest taki dzień to świetnie, mamy idealny przepis na tę deszczową pogodę. Banalnie proste babeczki z czekoladowym środkiem. Mniam. Zalecamy zrobić więcej, bo one same znikają z talerza. Zbliża się weekend, a to zawsze dobry czas na pichcenie i pieczenie. Wypróbuj nasze babeczki już dziś. Do dzieła!

Zobacz wideo Zielone słodkie babeczki. Ich sekretem jest szpinak

Składniki:

  • Czekolada (może być ciemna lub biała, wybierz tę, którą lubisz)
  • Jajko
  • Szklanka mleka
  • Mąka pszenna (2 szklanki)
  • Proszek do pieczenia (2 łyżeczki)
  • Cukier lub inny słodzik (pół szklanki)
  • Olej (pół szklanki)

Przygotowanie:

  1. Do miski wsyp wszystkie składniki suche i wymieszaj.
  2. Następnie dodaj mokre i mieszaj aż się ze sobą połączą.
  3. Przygotuj foremki do pieczenia babeczek. Wyłóż po łyżce ciasta, na środek połóż kostkę czekolady i przykryj kolejną warstwą ciasta.
  4. Tak przygotowane babeczki piecz w nagrzanym piekarniku na 180 stopni przez 20-25 min.

Domowe babeczki to banalna sprawa. Jeśli masz dzieci to śmiało możesz je zaangażować. Upieczone muffinki polej domowym lukrem, polewą lub posyp cukrem pudrem. Zajadaj z kubkiem ciepłej kawy i ciesz się chwilą oddechu przed świątecznym gotowaniem. Smacznego!

Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.