Więcej przepisów przydatnych przed Wielkanocą znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Ćwikłę z chrzanem i dodatkiem cukru pudru wielu z was uzna za profanację. Przecież ćwikła z chrzanem ma być ostra, ma aż "mrozić w mózgu"! Spokojnie, właśnie takie będzie wasz ulubiony dodatek do wielkanocnych mięsiw. Dodatek cukru pudru jedynie wzmocni smak buraków i chrzanu, które będą lepiej wyczuwalne mimo ostrego smaku. Jeśli chcesz w Wielkanoc zjeść wędlinę z najlepszą ćwikłą, zapraszam do przepisu.
Składniki:
Taką ćwikłę przechowuj w lodówce w szczelnie zamkniętych słoiczkach. Jeśli chcesz, by twoja ćwikła z chrzanem była jeszcze bardziej aromatyczna, użyj pieczonych buraków. Zawiń je w folię aluminiową i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez godzinę.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.