Więcej świątecznych przepisów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl
Święta wielkanocne to czas, w którym odkopujemy stare, tradycyjne przepisy naszych mam i babć. Warto jednak wprowadzić nieco świeżości do menu i poeksperymentować z nowymi daniami. Sałatka warstwowa to smaczna i ciekawa alternatywa dla typowych sałatek, które przygotowujemy na święta. Wystarczy kilka składników i odpowiednie naczynie, by ożywić stół i zaskoczyć gości.
Zastanawiasz się nad ciekawym przepisem na sałatkę wielkanocną? Sałatka warstwowa to idealne rozwiązanie, które zasmakuje każdemu. Dzięki kolorowym warstwom uzyskamy pyszny efekt. Do przygotowania będą potrzebne składniki takie jak warzywa, jajka, domowy majonez, czy mięsny dodatek. Odpowiednio dobrane przyprawy wzbogacą smak i nadadzą całości aromatu. Olbrzymim plusem tego przepisu jest to, że składniki możemy dowolnie modyfikować i tworzyć nowe smaczne wersje. Sałatkę warstwową warto przygotować w dużej szklanej misie, dzięki czemu wszystkie produkty będą odpowiednio wyeksponowane i zachęcą do spróbowania tej pysznej przekąski.
Składniki:
Sposób przygotowania:
***
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.