Więcej przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Jajka po tatarsku to klasyka! Są pyszne, pięknie się prezentują i nie są trudne w przygotowaniu. Postępując krok po kroku, według naszego sprawdzonego przepisu ta smaczna przystawka uda się już za pierwszym razem. Więcej przepisów na faszerowane jajka znajdziesz w naszym artykule: Jajka faszerowane - przepis klasyczny, w którym się rozsmakujesz. Dodaj do farszu te produkty
Do przygotowania jajek po tatarsku niezbędne okażą się świeże i dobre jakościowo produkty. Wybierając jaja, staraj się sięgać po te z chowu z wolnego wybiegu. Sos tatarski składa się z żółtek, marynowanych borowików, ogórka kiszonego i cebulek dymek. Dodatek koperku zagwarantuje nam nutę świeżości i nada wiosennego akcentu. Jak w większości dań niezastąpiony okaże się majonez, który scali wszystkie produkty. Tak przygotowane jajka po tatarsku zasmakują niemal każdemu i sprawdzą się idealnie jako przystawka na stole.
Składniki;
Sposób przygotowania:
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.