Jak wygląda idealny przepis na naleśniki? Tutaj zawsze sprawdza się zasada: im prościej, tym lepiej. Jeżeli masz do dyspozycji uniwersalne, podstawowe składniki, których używasz w odpowiednich proporcjach, w zasadzie trudno jest cokolwiek zepsuć. Jeśli masz trochę więcej czasu, możesz przygotować ciasto pół godziny wcześnie, aby odpoczęło i stało się bardziej miękkie. Nie jest to jednak konieczne i naleśniki możesz zacząć smażyć od razu po zmiksowaniu składników. Nie wpłynie to na konsystencję ciasta; będzie równie łatwo rozprowadzać się po patelni.
Przeczytaj więcej na stronie głównej Gazeta.pl.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.