Więcej przepisów na polską kuchnię znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Co zrobić na obiad? Ten dylemat dotyka codziennie każdego z nas. My proponujemy mielone. Soczyste, chrupiące w towarzystwie ziemniaczków i domowej surówki. Nie znam osoby, która nie lubi tych kotlecików. Możesz śmiało zrobić większą porcję i zjeść na drugi dzień. Aby były soczyste i delikatne, zastosuj sprawdzony trik - dodaj startą cukinię. Świetny patent na mielone. Jeśli lubisz polską kuchnię, to zaskocz dziś swoją rodzinę i zaserwuj klasyczny kotlet. Do dzieła!
Składniki:
Przygotowanie:
Domowe mielone najlepiej smakują z ziemniaczkami oraz burakami. Jeśli natomiast nie lubisz takiego połączenia, śmiało możesz podać je z ugotowaną kaszą lub z bukietem surówek. To jedno z tych dań, które skradnie serce każdego. Prosty obiad, który nie wymaga dużej ilości pracy. Mielone zawsze wychodzą i smakują obłędnie. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.