Więcej ciekawych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Niemal każdy uwielbia śniadania, w których głównym składnikiem są jajka. Warto jednak wypróbować nieco mniej klasyczne sposoby przyrządzania tego produktu. Wystarczy kilka prostych kroków, by powstały pyszne jajka panierowane. Zachęcamy do wypróbowania poniższego przepisu.
Trudno znaleźć bardziej uniwersalny produkt spożywczy niż jajko. Świetnie smakuje zarówno w wersji na słono, jak i na słodko. Tradycyjny omlet, czy jajecznicę warto zamienić na jajka panierowane. Sekretem tej potrawy jest oczywiście chrupiąca i złota panierka. Uzyskamy ją dzięki mące, bułce tartej i... dodatkowej porcji jajka! Pozostałe składniki, takie jak aromatyczne przyprawy, wzbogacą całość i nadadzą jej charakteru. Tak przygotowane jajka warto podać z sosem i świeżymi warzywami - to sprawi, że nikt się im nie oprze!
Składniki:
Sposób przygotowania:
***
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.