Sałatka Cezar ma wielu fanów. Świeża sałata z dodatkiem chrupiących grzanek i aromatycznego sera to świetna przekąska, której smak doskonale podkreśli domowej roboty sos. Co z kolei sprawia, że sos do sałatki Cezar jest tak wyjątkowy? Prawdopodobnie dodatek anchois, czyli przetworów z tłustej ryby - sardeli europejskiej.
Jak przygotować ten wyjątkowy dip? Zachęcamy do wypróbowania naszego przepisu.
Przeczytaj więcej na stronie głównej Gazeta.pl
Gotowym sosem polej przygotowaną wcześniej sałatkę. Tradycyjny Cezar powinien zawierać świeżą sałatę rzymską, tarty parmezan oraz czosnkowe grzanki. Oprócz tego można dodać do niego grillowanego kurczaka, ugotowane na twardo jajko lub przysmażony, chrupiący boczek. Sałatka świetnie smakuje w towarzystwie zgrillowanej bagietki.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.