Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Już w najbliższy weekend rozpoczyna się przez wielu wyczekiwana majówka. Co za tym idzie także sezon grillowy. Sekretem udanych dań przygotowywanych na ruszcie są oczywiście odpowiednie marynaty, zioła i sosy. Wystarczy kilka produktów, by stworzyć niesamowite połączenia, które z pewnością zasmakują gościom!
Sekretem udanego grilla są oczywiście dobre składniki. Nie obejdzie się bez świeżego i dobrego jakościowo mięsa, warzyw, ale także sałatek i ciekawych dodatków takich jak ser halloumi, camembert czy aromatycznego sosu bbq, tzatziki lub klasycznej musztardy. Jednak to głównie dania z rusztu królują podczas grillowania. A kluczem idealnych dań jest odpowiednio przygotowania marynata. Dzięki niej mięso i warzywa są idealnie przyprawione, kruche, delikatne, soczyste i pełne smaku. Do przygotowania klasycznej odsłony nie potrzeba wielu składników, jednak nie można zapomnieć o aromatycznych przyprawach, które zaważą o końcowym smaku potrawy. Długie marynowanie także wpływa na finalny efekt - mięso pozostawione w marynacie na 24 godziny będzie miało idealną konsystencję, a smak będzie wyrazisty i obłędny!
Składniki:
Sposób przygotowania:
Składniki:
Sposób przygotowania:
***
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.