Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Sezon grillowy za pasem, więc ludzie szukają przepisów na potrawy, które można wrzucić na ruszt. Jedną z wartych wypróbowania receptur podrzucił znany kucharz Karol Okrasa. To przepis na szparagi z grilla z dodatkiem szynki parmeńskiej. Nagranie możecie obejrzeć tutaj - 3 potrawy na grilla Karola Okrasy. Koniecznie wypróbujcie.
Do potrawy z przepisu Karola Okrasy przygotuj (na jedną porcję):
Mała wskazówka - kupując szparagi wybieraj te młode i mniejsze. Nie będą łykowate.
Przyrządzenie tej potrawy wygląda następująco:
Gotowe szparagi podawaj z dwoma dodatkowymi plastrami szynki - jednym pieczonym i jednym świeżym. Nie zapomnij skropić potrawy sokiem z cytryny i przyprawić odrobiną pieprzu.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.