Więcej przepisów tradycyjnej kuchni polskiej znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Barszcz czerwony świetnie pasuje do krokietów, pierogów czy innych mącznych dań. Warto dodać, że buraki mają mnóstwo wartości odżywczych, wzmacniają układ krwionośny i są dobrym źródłem kwasu foliowego. Jeżeli chcesz, żeby zupa smakowała jeszcze lepiej, wypróbuj trik Magdy Gessler. Restauratorka do barszczu dodaje jabłka razem ze skórką. Pod koniec gotowania dorzuca przekrojone na ćwiartki owoce. Dzięki temu patentowi całość nabiera smaku i pięknego koloru.
Składniki:
Przygotowanie:
Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.