Interesujesz się kulinariami? Więcej informacji znajdziesz na stronie Gazeta.pl
Kluski to niewątpliwie jedno z dań naszego dzieciństwa. Rodzice i dziadkowie często zastępowali nimi makaron w rosole. Nic dziwnego, tak przygotowane kluski są nie tylko smaczne, ale także łatwo je przygotować z kilku podstawowych składników. Z tym przepisem poradzi sobie nawet ktoś, kto na co dzień kuchnię omija szerokim łukiem. Pamiętaj o tym, że kluski trzeba zrobić bezpośrednio przed podaniem. Wtedy smakują najlepiej.
Przygotuj:
Jeśli masa będzie zbyt twarda i gęsta, możesz dodać trochę wody i ponownie wymieszać. Ważne, by ciasto było lejące. Kluski możesz wrzucić bezpośrednio do rosołu. Wtedy nie musisz używać sita. Jeżeli masz więcej czasu, możesz formować kluski za pomocą widelca lub łyżki, które zanurzysz we wrzącej wodzie.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.